Nyheter

Månadens välgörenhetsorganisation: Rädda Barnen

2018-03-07

I arbetet för att belysa donationer i panel.se fortsätter vi nu med vårt nya projekt, där vi varje månad riktar in oss på en av de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med. Nu är det dags för nästa organisation!

Projektet handlar om att panel.se och Norstat i tur och ordning kommer satsa lite extra på en välgörenhetsorganisation, och vi hoppas att våra panelmedlemmar vill hjälpa oss med detta genom att fortsätta skänka sina poäng. Under mars månad är det Rädda Barnen som är aktuell i projektet, och efter månadens slut kommer Norstat addera 20% till de gåvor som panelmedlemmarna har donerat till dem under mars.

Med anledning av kampanjen fick vi en pratstund med Sofia Skoog, som är avdelningschef på Finansiering och Partnerskap hos Rädda Barnen.

Vad handlar ert arbete om?

På Rädda Barnen stöder vi barn i utsatta situationer, och står upp för barns rättigheter. Det finns över 2 miljarder barn i världen, där livsvillkoren skiljer sig markant åt. Vi kämpar för de barn som har det svårast, både i Sverige och runt om i världen.

Har ni några insatser för barn ni fokuserar extra på nu i mars?

I snart 7 år har Syriens barn fått utstå fruktansvärt lidande. Kriget har nu intensifierats. Människors hem bombas sönder, familjer splittras, det finns inga säkra platser och hundratals har dött bara under den senaste tiden. Många är barn.

Den 15 mars är det Syrienkrigets årsdag, och vi på Rädda Barnen kommer uppmärksamma detta genom att berätta barnens historia. Många barn ska snart börja skolan, men har levt hela sina liv i krig. Inget barn borde få uppleva detta.  

Vad gör ni för Syriens barn just nu?

Vi har insatser inne i Syrien samt i regionerna omkring, som tar emot många av de som flyr. Bland annat har vi specialistteam som hjälper barn att hantera traumatiska upplevelser de varit med om, och vi ser också till att de får möjlighet att återuppta sin skolgång. Detta är oerhört viktigt i katastrofsituationer.

Hur använder ni de donationer ni får in?

Rädda Barnen använder donationer där behoven är som störst, och där våra barnrättsexperter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att hela 90 procent av våra intäkter går till direkta insatser för barn. Övriga 10 procent går till nödvändigt insamlingsarbete och administration. 

Vill du hälsa något till våra panelmedlemmar?

Allt stöd hjälper! Varje krona är enormt värdefull och gör stor skillnad för barn runt om i världen.

Panel.se och Norstat är glada över att kunna samarbeta med Rädda Barnen i deras arbete, och hoppas att våra panelmedlemmar vill hjälpa till med detta!

Första månaden i vårt donationsprojekt avslutad!

2018-03-02

I början av februari publicerade vi på panel.se en nyhetsartikel på vår hemsida om vårt nystartade donationsprojekt, där vi varje månad kommer satsa lite extra på en av de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med. Först ut var Barncancerfonden, och nu har vi fått in resultatet!

Februari månad har gått, och vi har tagit fram siffrorna för hur mycket våra panelmedlemmar tillsammans skänkte till Barncancerfonden under månaden. Den slutliga summan landade på 4400 kronor, stort tack till våra medlemmar för dessa donationer!

Enligt projektets riktlinjer kommer panel.se och Norstat ur egen ficka nu addera 20% av den summa som panelmedlemmarna skänkte till Barncancerfonden under februari, vilket betyder att den totala summan landar på 5280 kronor. De pengarna kommer förhoppningsvis vara till stor hjälp.

Vi hoppas att panelmedlemmarna tycker om vårt donationsprojekt, och håller tummarna för att det är till hjälp för våra välgörenhetsorganisationer. Vi är i startgroparna för att lansera projektet för nästa organisation, och kommer inom kort återkomma med besked om vilken det blir.

Nytt projekt för panelmedlemmarnas donationer!

2018-02-12

Medlemmar i panel.se har sedan länge haft möjligheten att donera sina insamlade panelpoäng till ett flertal olika välgörenhetsorganisationer. Dessa gåvor kan hjälpa till att uträtta underverk, och vi på Norstat vill nu satsa mer på detta!

I ett projekt för att öka de summor som skänks till välgörenhet, kommer panel.se och Norstat ur egen ficka addera till de poängdonationer (1 poäng motsvarar 1 krona) som våra medlemmar gör. Varje månad kommer vi välja ut en av de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med, och i slutet av månaden kommer den organisationen få ett extra tillskott från oss. Norstat kommer till den valda organisationen addera 20% av den summa som våra panelmedlemmar totalt har donerat till organisationen under den specifika månaden, och vi hoppas att detta kan vara till hjälp!

Först ut i detta projekt är Barncancerfonden, som länge har varit en av de organisationer vi samarbetar med. Februari är en speciell månad för dem, då barncancer uppmärksammas i och med Internationella barncancerdagen den 15 februari. Vi fick en pratstund med organisationens Kundansvarig för företagssamarbeten, Katarina Gustafsson:

- Vilka är de främsta målen med Barncancerfondens arbete?

- Vår vision är att utrota barncancer. Genom gåvor från privatpersoner och företag kan vi finansiera livsviktig forskning för att utveckla barncancervården så att fler barn överlever.

- När och hur bildades Barncancerfonden?

- Det första fröet till det som idag är Barncancerfonden såddes 1979, då oroliga föräldrar och vårdpersonal gick samman för att stoppa en planerad nedläggning av Sveriges då enda barncanceravdelning på Karolinska sjukhuset. ”Föreningen för barn med tumör och blodsjukdomar” bildades, och efter protester och stark opinionsbildning beslutades att de cancersjuka barnen fick stanna på avdelningen.

Snart skapades fler föreningar runt om i landet, och 1982 bildade dessa tillsammans Barncancerfonden.

- På vilket sätt är februari en speciell månad för Barncancerfonden?

- Den 15 februari är det Internationella barncancerdagen, och barn med cancer uppmärksammas världen över. På Internationella barncancerdagens morgon kommer vi på Barncancerfonden i Sverige att gå ut i våra sociala kanaler och uppmuntra våra följare att tända ett digitalt ljus på http://ljus.barncancerfonden.se/

Våra föreningar kommer även att arrangera fysiska ljusmanifestationer i hela landet.

- Används donationerna från panel.se till något specifikt ändamål?

- Huvuddelen av våra insamlade medel används för att finansiera forskning inom barncancersjukdomar. Samtidigt behöver vi arbeta aktivt med råd- och stödinsatser till drabbade och deras familjer, samt öka kunskapen och medvetenheten kring barncancer.

- Vill du hälsa något till våra panelmedlemmar?

- Om du vill bidra i vår kamp mot barncancer har du möjlighet att donera dina insamlade panelpoäng till Barncancerfonden!

Vi på panel.se tackar Barncancerfonden och Katarina för deras arbete, och hoppas att våra panelmedlemmar vill vara med och donera sina insamlade poäng!

Våra panelmedlemmars poängdonationer under kvartal 4, 2017

2018-01-16

Medlemmarna i panel.se fortsätter att skänka sina insamlade poäng till välgörenhet. Stort tack för era gåvor! De donerade poängen kommer till stor nytta för de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med.

Nedan visas ett diagram för hur mycket våra panelmedlemmar donerade under de sista månaderna av 2017, dvs i oktober, november och december. Nu hoppas vi på ett lika givande 2018!

 

En annorlunda undersökning: resan till Berlin!

2017-12-21

För en tid sedan gjorde vi en lite annorlunda undersökning, där vi bjöd en grupp svenska panelmedlemmar till Berlin för att delta i en intervju. Ämnet var bilar och bilförsäljning, hos kunden baserad i Tyskland.

Eftersom detta var ett så pass ovanligt projekt, där det ingick att deltagarna flög till ett annat land, passar vi här på att ställa några frågor till en av deltagarna. Stefan, 35, var med i projektet, och befann sig i Berlin under ett dygn.

- Kan du beskriva hur projektet gick till?

- Efter att ha svarat på en av era webbenkäter blev jag uppringd av Norstat. I den telefonintervjun ställdes frågor om bilköp och mitt eget senaste bilköp. Därefter fick jag åka till Berlin, för att vara en av deltagarna i projektet där.

- Vad hände på plats i Tyskland?

- Jag fick besvara frågor i en intervju i Berlin, deltagandet tog några timmar. Intervjun handlade till exempel om bilköp online. Det var spännande att vara där och få en inblick i bilfirman, och roligt att vara med i en så annorlunda undersökning. Jag är gärna med fler gånger!

- Utöver undersökningen, vad gjorde du mer under resan?

- Det var ju ganska kort om tid eftersom resan bara var under ett dygn, men jag passade på att strosa runt i staden och äta god mat. Jag har varit där flera gånger förut, och gillar verkligen platsen. Resan gjordes i oktober, så jämfört med Sverige var det fortfarande sommarvärme där. Berlin är ett resmål som kan rekommenderas!

Vi på panel.se tackar deltagarna för att de var med i undersökningen, och hoppas att vi får möjlighet att göra fler liknande projekt framöver!

  •  
  • 1 av 20
  • >>