En annorlunda undersökning: resan till Berlin!

2017-12-21

För en tid sedan gjorde vi en lite annorlunda undersökning, där vi bjöd en grupp svenska panelmedlemmar till Berlin för att delta i en intervju. Ämnet var bilar och bilförsäljning, hos kunden baserad i Tyskland.

Eftersom detta var ett så pass ovanligt projekt, där det ingick att deltagarna flög till ett annat land, passar vi här på att ställa några frågor till en av deltagarna. Stefan, 35, var med i projektet, och befann sig i Berlin under ett dygn.

- Kan du beskriva hur projektet gick till?

- Efter att ha svarat på en av era webbenkäter blev jag uppringd av Norstat. I den telefonintervjun ställdes frågor om bilköp och mitt eget senaste bilköp. Därefter fick jag åka till Berlin, för att vara en av deltagarna i projektet där.

- Vad hände på plats i Tyskland?

- Jag fick besvara frågor i en intervju i Berlin, deltagandet tog några timmar. Intervjun handlade till exempel om bilköp online. Det var spännande att vara där och få en inblick i bilfirman, och roligt att vara med i en så annorlunda undersökning. Jag är gärna med fler gånger!

- Utöver undersökningen, vad gjorde du mer under resan?

- Det var ju ganska kort om tid eftersom resan bara var under ett dygn, men jag passade på att strosa runt i staden och äta god mat. Jag har varit där flera gånger förut, och gillar verkligen platsen. Resan gjordes i oktober, så jämfört med Sverige var det fortfarande sommarvärme där. Berlin är ett resmål som kan rekommenderas!

Vi på panel.se tackar deltagarna för att de var med i undersökningen, och hoppas att vi får möjlighet att göra fler liknande projekt framöver!