Månadens välgörenhetsorganisation: Rädda Barnen

2018-03-07

I arbetet för att belysa donationer i panel.se fortsätter vi nu med vårt nya projekt, där vi varje månad riktar in oss på en av de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med. Nu är det dags för nästa organisation!

Projektet handlar om att panel.se och Norstat i tur och ordning kommer satsa lite extra på en välgörenhetsorganisation, och vi hoppas att våra panelmedlemmar vill hjälpa oss med detta genom att fortsätta skänka sina poäng. Under mars månad är det Rädda Barnen som är aktuell i projektet, och efter månadens slut kommer Norstat addera 20% till de gåvor som panelmedlemmarna har donerat till dem under mars.

Med anledning av kampanjen fick vi en pratstund med Sofia Skoog, som är avdelningschef på Finansiering och Partnerskap hos Rädda Barnen.

Vad handlar ert arbete om?

På Rädda Barnen stöder vi barn i utsatta situationer, och står upp för barns rättigheter. Det finns över 2 miljarder barn i världen, där livsvillkoren skiljer sig markant åt. Vi kämpar för de barn som har det svårast, både i Sverige och runt om i världen.

Har ni några insatser för barn ni fokuserar extra på nu i mars?

I snart 7 år har Syriens barn fått utstå fruktansvärt lidande. Kriget har nu intensifierats. Människors hem bombas sönder, familjer splittras, det finns inga säkra platser och hundratals har dött bara under den senaste tiden. Många är barn.

Den 15 mars är det Syrienkrigets årsdag, och vi på Rädda Barnen kommer uppmärksamma detta genom att berätta barnens historia. Många barn ska snart börja skolan, men har levt hela sina liv i krig. Inget barn borde få uppleva detta.  

Vad gör ni för Syriens barn just nu?

Vi har insatser inne i Syrien samt i regionerna omkring, som tar emot många av de som flyr. Bland annat har vi specialistteam som hjälper barn att hantera traumatiska upplevelser de varit med om, och vi ser också till att de får möjlighet att återuppta sin skolgång. Detta är oerhört viktigt i katastrofsituationer.

Hur använder ni de donationer ni får in?

Rädda Barnen använder donationer där behoven är som störst, och där våra barnrättsexperter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att hela 90 procent av våra intäkter går till direkta insatser för barn. Övriga 10 procent går till nödvändigt insamlingsarbete och administration. 

Vill du hälsa något till våra panelmedlemmar?

Allt stöd hjälper! Varje krona är enormt värdefull och gör stor skillnad för barn runt om i världen.

Panel.se och Norstat är glada över att kunna samarbeta med Rädda Barnen i deras arbete, och hoppas att våra panelmedlemmar vill hjälpa till med detta!